CSBeethoven

Liceul Tehnologic Special "Beethoven" Craiova

 

Liceul Tehnologic Special "Beethoven"Craiova este institutie publica de invatamant special,pentru elevi cu dizabilitati care scolarizeaza un numar de 186 elevi. Liceul scolarizeaza elevi cu dizabilitati repartizati pe urmatoarele cicluri si specializari: 1. Liceu tehnologic - Industrie textila, clase pentru toate nivelurile de calificare profesionala,respectiv 1,2 si 3 2. Liceu tehnologic - Domeniul Mecanica, clase pentru nivelurile 1 si 2 de calificare profesionala 3. Liceu tehnologic - Domeniul Electromecanica, clase pentru nivelul 3 de calificare profesionala 4. Scoala profesionala - Domeniul mecanic si Industrie textila,anul I si II 5. Liceu teoretic,Specializarea Stiintele naturii 6. Scoala postliceala,nivel 3 avansat,anul I si II,specializarea Pedagog de recuperare. In anul scolar 2016-2017 scoala are o incadrare de 30 cadre didactice,toate calificate pentru a oferi servicii educationale elevilor cu dizabilitati. Tipuri de dizabilitati ale elevilor sunt:de auz, mentale, autism, fie asociate si se lucreaza pe baza de programe adaptate sau individualizate. Elevii surzi reprezinta 50 % din totalul elevilor scolii. Elevii scolii au varste intre 14 si 24 ani si sunt implicati permanent in diverse proiecte si parteneriate locale, nationale si europene,impreuna cu o parte din absolventii scolii,in special cei de la scoala postliceala. Baza materiala a liceului este bine consolidata pentru o educatie de calitate in ceea ce priveste pregatirea teoretica si partial cea practica:

- 3 laboratoare AEL

- 1 laborator de chimie-fizica-biologie

- 3 ateliere de industrie textila,

- 2 ateliere in domeniul mecanic

- 1 atelier domeniul electromecanic

- 1 atelier tinichigiu vopsitor auto.

Atat salile de clasa cat si atelierele sunt dotate cu echipamente corespunzatoare unei pregatiri educationale si profesionale de calitate a elevilor scolii.Insa in domeniul instruirii practice, atelierele scolii nu pot oferi conditiile din productie,motiv pentru care propunem acest stagiu european ca o completare a procesului.

Exista cabinete in domeniul terapiilor specifice de recuperare.Consiliul Judetean Dolj ne asigura dotarile dar si cofinantarile in toate proiectele europene implementate.In ultimii 6 ani liceul nostru a dovedit capacitatea de a implementa cu succes proiecte din programul LLP si Erasmus+ si de a le promova. In aceasta perioada scoala noastra a acumulat o experienta foarte mare in proiecte europene: 3 proiecte IVT si 3 VET intre 2010-2016 ,un proiect Grundtvig Partenrships in 2011; un proiect Erasmus+, Strategic Partnerships for adult education, toate finantate de Comisia Europeana

LICEUL TEHNOLOGIC SPECIAL "BEETHOVEN"

Str. Beethoven, nr.2, Craiova, jud. Dolj, cod: 200218, Romania

Email: office@liceulbeethoven.ro

Tel: 0251 411 451

Tel: 0351 420 112

Fax: 0251 414 884